CSKA preokretom do pobjede protiv Laborala

Sedma pobjeda u TOP 16 fazi

CSKA preokretom do pobjede protiv Laborala

Košarkaši CSKA iz Moskve stigli su do pobjede na gostovanju protiv Laboral Kutxe rezultatom 81:74.

Gosti iz Rusije očajno otvaraju susret i Laboral dolazi do velike prednosti. Već nakon prvih deset minuta bilo je +12 za Laboral. CSKA se postepeno vraćao u susret i poluvrijeme završio sa minusom od šest poena.

Početkom drugog poluvremena CSKA preuzima prednost i dolazi u vodstvo od 47:44, nakon čega se igralo koš za koš. Domaći su početkom posljednje dionice ponovo bili u vodstvu, ali je CSKA ipak dobrom igrom u finišu stigao do pobjede.

Vitaliy Fridzon je bio najefikasniji igrač pobjedničkog tima sa 13 poena, dok su Teodosić i De Colo dodali po dva manje. Ubjedljivo prvo ime susreta bio je Darius Adams koji je ubacio 31 poen, ali nije mogao sve sam.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Laboral Kutxa - CSKA 74:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.