Dobri nastupi Stipanovića i Miloševića

Eurocup, 6. kolo

Dobri nastupi Stipanovića i Miloševića

M. Šljivak

Andrija Stipanović i Milan Milošević imali su dobre nastupe u susretima šestog kola Eurocupa.

Andrija Stipanović je u porazu Trabzonspora od Arisa (78:70), bio blizu double-double učinka. Za 30 minuta na parketu je ubacio 10 poena, te je imao osam skokova.

Domaće je do pobjede vodio Theodoros Zaras s 23 poena, dok je za tim Nenada Markovića, Dwight Hardy ubacio 20.

AEK je nakon produžetka savladao Krasny Volgograd rezultatom 82:78.

Milan Milošević je odigrao ponovo jako dobar meč za grčki tim. Ubacio je 11 poena, imao je devet skokova, a grčkog predstavnika je do trijumfa vodio Loukas Mavrokefalidis sa 28 poena i 10 skokova.

Nesuđeni playmaker reprezentacije BiH, DJ Cooper, na drugoj strani je umalo stigao do triple-double učinka. Imao je 27 poena, uhvatio je 11 skokova, te je asistirao osam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.