Doellman sa zvukom sirene utišao Madrid

Barca slavila u El Clasicu

Doellman sa zvukom sirene utišao Madrid

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u Madridu ekipu Reala 87:86 u velikom El Clasicu.

Fantastičan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju su slavili pobjedu nakon velikog preokreta.

Dobro je Barca otvorila meč. Poveli su 8:0, ali su zatim potpuno stali. Real je uspio napraviti seriju od 18:0, te je došao do potpunog preokreta. Nakon prve četvrtine Kraljevi su imali 10 poena prednosti, 27:17.

Dominirao je Real u drugoj dionici. Razlika je konstantno bila dvocifrena. Imali su 16 poena prednosti u jednom trenutku, a na odmor su otišli sa plus 11, 48:37.

Nastavak međutim donosi sjajnu igru Barce. Finiš treće dionice odnosi veliku seriju od 15:2, te Real na ulasku u posljednju dionicu ima samo poen prednosti, 63:62.

Uspjela je Barca i da dođe do plus četiri sredinom igre u posljednjoj četvrtini, ali nisu uspjeli da prelome meč. Imao je zatim i Real pet poena prednosti, ali El Clasico ne može bez uzbuđenja.

Devet sekundi prije kraja Felipe Reyes pogađa jedno slobodno bacanje, Barca je imala napad, a Justin Doellman je pogodio sa zvukom sirene za pobjedu.

Upravo je Doellman bio najefikasniji kod Barcelone sa 24 poena, dok je na drugoj strani Sergio Rodriguez ubacio 18 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi