Drugi poraz Cedevite, dobre partije Muse i Stipanovića
Foto: Twitter/KK Cedevita

Eurocup, 2.kolo

Drugi poraz Cedevite, dobre partije Muse i Stipanovića

Darušafaka je na svom parketu ugostila ekipu Cedevite, a turski klub je u neizvjesnoj utakmici uspio slaviti pobjedu rezultatom 85:83.

Cedevita je bila puno bolja u prvom poluvremenu. Gosti iz Zagreba su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 21:24, da bi u drugom periodu pružili još bolju igru.

Cedevita je zaista sjajno igrala u drugoj četvrtini, kako u napadu, tako i u odbrani, pa je do poluvremena uspjela povisiti svoju prednost na 11 poena razlike.

Ipak, u drugom dijelu potpuno drugačija situacija, Darušafaka se "budi"  i već u trećoj trećini drastično smanjuje zaostatak. Nastavili su domaćini s dobrom igrom i u zadnjoj četvrtini, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu.

U drugoj polovini četvrte četvrtine Darušafaka dolazi do prednosti, ali se ne uspijeva "odlijepiti". Gosti, tako u posljednjoj minuti dolaze do izjednačenja, ali turska ekipa je imala dovoljno koncentracije, pa nije dopustila novi prelazak u vodstvo Cedevite već je utakmicu privela kraju u svoju korist.

Ovo je za ekipu Cedevite bio durgi poraz u prva dva susreta ovosezonskog izdanja Eurocupa. U video prilogu se mogu vidjeti neki od poena Džanana Muse i Andrije Stipanovića.

Najefikasniji u ekipi Darušafake je bio sjajni Scottie Wilbekin sa 23 poena, dok je Jajuan Johnosn dodao 20.

Kada je u pitanju ekipa Cedevite dobru partiju je pružio i naš Džanan Musa, koji je upisao 13 poena i 4 skoka. 13 poena je postigao i odlični Andrija Stipanović, koji je uz to dodao i 10 skokova i četiri asistencije, dok je najefikasniji u ekipi Cedevite bio Kevin Murphy sa 17 ubačenih poena, a Will Cherry je dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi