Enisey poražen, Kikanović nezaustavljiv

Fantastični Kikanović

Enisey poražen, Kikanović nezaustavljiv

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya poraženi su u 14. kolu VTB lige od Nizhny Novogoroda rezultatom 93:83 uz fantastičnu pariju Elmedina Kikanovića.

Sjajni Kikanović nažalost nije bio dovoljan za Enisey. Nizhny je krenuo zaista žestoko. Poveli su 18:8, ali se Enisey na krilima našeg centra ubrzo vratio, te su nakon prvih 10 minuta igre imali samo tri poena zaostatka (23:20).

Nizhny je dominirao i u drugoj dionici. Imali su čak i 15 poena prednosti, a odličnu igru Kikanovića nisu pratili njegovi saigrači. Na poluvrijeme se otišlo sa 10 poena prednosti u korist domaćeg tima, 53:43.

Uspio je Enisey da se vrati u ovaj meč. Elmedin Kikanović je bio nezaustavljiv, pa je nakon 30 minuta igre gostujući tim stigao na samo četiri poena zaostatka (72:68).

Ipak, Enisey nije imao snage za preokret. Nizhny je na kraju stigao do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Elmedin Kikanović je briljirao u dresu Eniseya. Ubacio je 24 poena u ovom susretu, dok je Nizhny predvodio Taylor Rochestie sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.