Eurobasket 2015:  Teodosić predvodi viceprvake svijeta

Može li Srbija ponoviti Mundobasket ?

Eurobasket 2015: Teodosić predvodi viceprvake svijeta

Srbija je na predhodna dva Eurobasketa završila na osmom odnosno sedmom mjestu, između ta dva velika takmičenja propustila je i Igre u Londonu. Nakon Slovenije je stigao na klupu Saša Đorđević koji je položio na svom prvom velikom ispitu, na Mundobasketu je odveo Srbiju do finala.

Sada će Đorđević pokušati sve to ponoviti na Eurobasketu, iako Srbiju žrijeb nije mazio. Grupa je teška, neugodna, može se biti prvi, ali se isto tako može ostati bez nokaut faze.

Miloš Teodosić je zasigurno najveća zvijezda ne samo reprezentacije već predstojećeg Eurobasketa. Zoran Slavnić je kao selektor odlučio pozvati Teodosića u reprezentaciju još 2007. godine, a već tada je iza sebe imao priznanje MVP-a sa Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina (1997).

U Grčku je otišao iz FMP-a, na početku se mučio ali je s vremenom potvrdio klasu. Za ekipu Olympiacosa je igrao od 2007 - 2011 godine. Uzeo je dva Kupa, bio MVP Euroleague, jednom je biran i prvu petorku, 2010. godine je proglašen za najboljeg evropskog igrača. Za 3.7 miliona Eura potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom CSKA, pa onda još jedan trogodišnji. Prošlu sezonu je završio na prosjeku od 14.8 poena i sedam asistencija po utakmici u Euroleague. Problem leži u činjenici da ipak Miloš pauzirao dva mjeseca

"Dva mjeseca nisam igrao utakmice, a onda mi je teško pala i pauza od 20 dana tokom priprema.
Zaista sam bio željan igre. Sve ide ka boljem i mislim da je ova reprezentacija spremna za velike stvari naEurobasketu", poručio je Teodosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.