Grizliji se ne plaše Gromova

Memphis savladao Oklahomu

Grizliji se ne plaše Gromova

M. Šljivak

Košarkaši Memphis Grizzliesa savladali su u drugom susretu doigravanja kao gosti nakon produžetka Oklahomu rezultatom 111:105, te su izjednačili seriju na 1:1.

Fantastičnu igru su pružili Grizzliesi u ovom susretu, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede.  

Nakon izjednačenog uvoda, Memphis je u ostatku prve dionice dominirao. Imali su solidnu prednost, koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena, a nakon prvih 12 minuta su imali osam poena prednosti, 24:16.

Gosti nisu ispuštali vodstvo cijelim tijekom druge četvrtine. Kevin Durant nije bio raspoložen u prvom poluvremenu ovog susreta, pa Russell Westbrook nije mogao sam da se odupre raspoloženim gostima. Ipak, do poluvremena je Oklahoma uspjela smanjiti zaostatak na samo minus tri poena, 46:43.

Održavao je Memphis prednost sve do na četiri i pol minute do kraja treće četvrtini, kada poenima Thaba Sefoloshe, Oklahoma nakon dugo vremena dolazi do vodstva 60:59. Međutim, finiš ovog dijela igre ponovo pripada Memphisu, koji je u posljednju četvrtinu ponovo ušao s tri poena prednosti, 68:65.

Imali su košaraši Memphisa i devet poena prednosti u posljednjoj četvrtini, ali nisu uspjeli da prelome utakmicu. Probudio se Kevin Durant, koji je pogađao iz svih pozicija, te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Durant je iz nemoguće pozicije pogodio za tri uz dodatno bacanje, dok je na drugoj strani Mike Conley 12 sekundi prije kraja pogodio jedno bacanje, pa je Thunder imao šut za pobjedu ili produžetak.

Odgovornost je preuzeo Westbrook, ali je promašio. Ipak, Kendrick Perkins je skočio u napadu, te je pogodio u posljednjoj sekundi za produžetak, 99:99.

Dodatnih pet minuta je pripalo Grizzliesima. Sjajnom odbranom su zaustavili Duranta i Westbrooka na samo šest poena u pet minuta, te su u ovom susretu stigli do zaslužene pobjede i poravnanja rezultata u seriji na 1:1.

Zach Randolph je predvodio Memphis s 26 poena u ovom susretu, Mike Conley je bio fantastičan na obje strane parketa, te je uz 19 poena dodao i 12 asistencija, a Marc Gasol i Courtney Lee su dodali po 16.

Kod Oklahome Kevin Durant je imao 36 poena i 11 skokova, a Russell Westbrook  je dodao 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.