Još jedan šok za Ukrajince pred Eurobasket

Fesenko povrijeđen

Još jedan šok za Ukrajince pred Eurobasket

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Ukrajine našla se u neočekivanim problemima pred Eurobasket.

Nakon što su jučer iz Košarkaškog saveza Ukrajine potvrdili kako neće imati "stranaca" u rosteru za Evropsko prvenstvo, danas je objavljeno kako za reprezentaciju neće igrati iskusni centar Kyrylo Fesenko.

Ovaj 216 centimetara visoki centar trebao je kao kapiten predvoditi ovu selekciju na EP, ali je zbog povrede koljena prinuđen otići na operaciju.

Operacija koljena biće obavljena početkom naredne sedmice, a Fesenko će na jednomjesečnu pauzu.

Ipak, i bez njega Ukrajina ima odlične centre. Tu su Alex Len (Phoenix Suns) i Viacheslav Kravtsov (Valencia), pa će sigurno ova selekcija imati šta da kaže na Eurobasketu.

Ukrajinci će na Evropskom prvenstvu igrati u Tel Avivu, a pored njih i domaće selekcije Izraela u grupi su još Litvanija, Gruzija, Italija i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti