Kikanović se kasno probudio

Ubacio 13 poena u porazu Monaca

Kikanović se kasno probudio

M. Šljivak

Ekipa Monaca poražena je u 9. kolu francuskog prvenstva od Strasbourga rezultatom 83:90 uz solidnu partiju bh. centra Elmedina Kikanovića.

Strasbourg je u ovom meču vodio 35 minuta. Već na početku su pokazali da žele trijumf i nakon prve dionice imali su sedam poena prednosti, 13:20.

Monaco je izgledao neprepoznatljivo i u drugoj dionici. Razlika gostiju je rasla iz napada u naapd i na odmor Strasbourg odlazi sa 15 poena razlike, 30:45.

Sigurnom igrom u nastavku Strasbourg je lagano završio posao. Uspio je Monaco samo da smanji zaostatak, ali do velikog preokreta nisu mogli.

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović je imao kasno buđenje u ovom duelu. Lične greške su ga koštale i za 24 minute je ubacio 13 poena. 

Robinson je kod domaćeg tima ubacio 23 poena, dok je Miro Bilan vodio Strasbourg do trijumfa sa 22 poena.

Nekadašnji reprezentativac BiH Zack Wrright je imao sjajan učinak od 11 poena i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi