Knicksi bolji u derbiju New Yorka, Cavsima ne pomaže ni LBJ

NBA liga

Knicksi bolji u derbiju New Yorka, Cavsima ne pomaže ni LBJ

U noći sa petka na subotu odigrano je šest utakmica u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

U derbiju New Yorka, Knicksi su u Madison Square Gardenu savladali Brooklyn rezultatom 108:91, uz 28 poena odličnog Carmela Anthonyja. Goste je sa 21 poenom predvodio Lopez, dok je mladi Porzingis pružio još jednu odličnu partiju (19 poena, 10 skokova).

New York je od samog starta utakmice nametnuo svoj tempo i već nakon prve četvrtine imao prednost od preko dvadeset poena (42:21). Do kraja utakmice, domaći su samo povećavali svoju prednost, da bi u finišu Netsi ipak izbjegli pravi rezultatski debakl.

Vrlo zanimljiva utakmica viđena je u duelu New Orleansa i Clevelanda. Pobjedu su odnijeli domaći košarkaši, koji su nakon produžetka rezultatom 114:108 savladali LeBrona i društvo. Upravo je James sa 37 poena (13/29) bio najefikasniji pojedinac utakmice, a slijedio ga je Davis sa 31 poenom.

U još jednoj zanimljivoj utakmici, Houston je u Dallasu savladao domaće Maverickse rezultatom 100:96. Goste su do pobjede vodili Harden i Ariza sa 25, odnosno 18 pogodaka, dok Dallasu nisu pomogla ni 22 poena Williamsa.

Detroit je na svom parketu savladao Milwaukee rezultatom 102:95 (Jackson 23p - Morris 23p), dok je Atlanta bila bolja od Lakersa sa 100:87 (Horford 16p,Millsap 15p - Williams 18p, Bryant 14p).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.