Krylia nastavila seriju pobjeda

Krylia nastavila seriju pobjeda

M. Šljivak

Košarkaši Kransnye Krylie savladali su danas u 5. kolu EuroChallenge kupa ekipu Khimika 76:68, te su na taj način stigli do pete pobjede u ovom takmičenju.

Khimik je odigrao dosta dobro prvo poluvrijeme. Prvu dionicu su dobili sa četiri poena razlike 18:14, da bi na odmor otišli sa poenom prednosti 36:35.

Ipak, treća dionica donosi mnogo bolju košarku od strane domaćeg tima. Dobila je Krylia ovaj dio  utakmice 24:10, pa su oni u posljednjih deset minuta ušli sa 13 razlike 59:46.

Uspio je Khimik zaprijetiti u nekoliko navrata u posljednjoj četvrtini, ali do preokreta nisu mogli, te su domaći stigli do nove pobjede. Do nje ih je predvodio Evgeny Kolešnikov sa 19 peona, dok su kod gostiju Deane i Joseph ubacili po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.