Marković se povukao iz reprezentacije

Poslije osvojenog srebra u Riju

Marković se povukao iz reprezentacije

Srbijanski košarkaš Stefan Marković odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima.

Marković je bio član ekipe koja je na Igrama u Riju došla do srebrne medalje. Takođe, 28-godišnji bek dao je i veliki doprinos u osvajanju srebrnih medalja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (2009), odnosno Svjetskom prvenstvu u Španiji (2014).

"Do prije neki dan nedostajalo mi je olimpijsko odličje, a evo sada je i ono tu. Zaokružio sam u reprezenetaciji sve što sam mogao. Odigrao sam tri velika finala. Počastvovan sam i privilegovan što sam bio dio svega ovoga", izjavio je Marković, prenose "Novosti".

"Bez obzira na to što smo izgubili finale, srebro je ogroman uspjeh, gledajući put koji smo prešli. Ne znam da li je neko prije nas, iz finala došao do posljednjeg meča na olimpijskom turniru. Napravili smo pravi posao, ali nismo imali snage u finalu", dodao je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi