Mulaomerovićev tim razbijen

Cibona nemoćna protiv Tenerifea

Mulaomerovićev tim razbijen

E. Škorić

Košarkaši Cibone doživjeli su težak poraz od Tenerifea (85:57) na otvaranju Lige prvaka.

Fibina Liga prvaka je počela, a Cibona je u prvom kolu ugostila Tenerife, te je od španskog tima doživjela neugodan poraz.

Neporaženi tim ACB lige je sa 20:17 dobio prvu četvrtinu, a na poluvremenu je već imao 44:31.

I onda Cibonina sramotna treća četvrtina u kojoj je hrvatski tim ubacio samo pet poena naspram 24 Tenerifea. Na kraju, tim Damira Mulaomerovića, bivšeg bh. selektora, pretrpio je jedan od težih poraza. 

Moglo je biti i gore, da se gostujući igrači nisu malo opustili u zadnjih 10 minuta, pa je Cibona uspjela donekle da ublaži blamažu.

Abromaitis je sa 17 poena predvodio goste, dok je Niang dodao 15, a Doornekamp 13. Ante Žižić je na drugoj strani ubacio 14 poena uz devet skokova. Naš Emir Sulejmanović je igrao nešto manje od pet minuta, ali ostao je bez poena uz jedan skok. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi