Novi triple-double Westbrooka, Houston bolji od Dallasa

NBA liga

Novi triple-double Westbrooka, Houston bolji od Dallasa

U NBA ligi sinoć su na programu bila samo četiri meča.

Oklahoma je u gostima pobijedila Miami sa 106:94, a Russell Westbrook stigao je do 15. triple-doublea u sezoni.

Fenomenalni Westbrook je sa 29 poena, 17 skokova i 11 asistencija bio najzaslužniji za četvrti vezani trijumf Thundera. Enes Kanter dodao je 19 koševa i osam skokova, a Steven Adams 15 pogodaka i osam uhvaćenih lopti. 

Bolji od ostalih kod domaćina bio je Josh Richardson sa 22 poena.

Košarkaši Bostona su u TD Gardenu savladali Memphis sa 113:103.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Avery Bradley sa 23 poena i sedam skokova. Isaiah Thomas zabilježio je 21 poen i sedam uspješnih proigravanja, dok su Gerald Green i Jae Crowder ubacili 19, odnosno 17 koševa.

Najbolji pojedinac kod gostiju bio je Marc Gasol. Španski reprezentativac susret je okončao sa 26 poena i devet asistencija.

Houston je u  American Airlines Centru nadigrao Dallas 123:107 u meču punom tenzija. Teksaški derbi je zamalo prerastao u tuču, a sudije su tokom susreta pokazale čak osam tehničkih grešaka.

James Harden predvodio je Rocketse sa 34 poena i 11 asistencija, dok se kod Mavericksa istakao Harrison Barnes sa 21 poenom.

Sinoćnji program zatvorio je susret LA Lakersa i Utah Jazza u Staples Centru, a razloga za slavlje imali su gosti, koji su trijumfovali rezultatom 102:100.

Gordon Hayward sa 31 poenom i devet skokova bio je najzaslužniji za gostujuću pobjedu Utah. Na drugoj strani prednjačio je Julius Randle sa 25 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi