Obradović: Larkin i Luz nam presudili

Nakon poraza od Baskonije

Obradović: Larkin i Luz nam presudili

Trener Fenerbahčea Željko Obradović nije skrivao razočarenje nakon iznenađujućeg poraza njegovog tima od Baskonije (79:74) u okviru 25. kola Eurolige.

On je istakao da su plejmejkeri gostiju Shane Larkin i Rafa Luz napravili prevagu u ovom meču.

"Igrali su veoma dobro. Larkin je bio pravi vođa na terenu, a posebno je bio dobar Rafa Luz koji je za samo 11 odigranih minuta imao ključnu ulogu u meču. Borili smo se da se vratimo u utakmicu, ali smo donijeli neke veoma loše odluke", rekao je Obradović.

Sa druge strane, strateg Baskonije Sito Alonso imao je razloga za zadovoljstvo, istakavši da je trijumfom u Istanbulu napravljen veliki iskorak ka plasmanu u četvrtfinale elitnog takmičenja.

"Utakmica je bila veoma bitna, a mi smo igrali odbranu visokim intenzitetom tokom svih 40 minuta. Naš cilj je play-off. Istina je da smo cijele sezone bili na mjestu koje vodi u doigravanje, ali sada su nam Darussafaka i Žalgiris blizu – svi igraju dobro. Za nas je ključno da povratimo nivo igre sa početka sezone i ova pobjeda je dobar pomak u tom smjeru", izjavio je Alonso.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fener je i pored poraza zadržao četvrtu poziciju (16-9), dok je Baskonia šesta sa dva trijumfa manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi