Panathinaikos novi prvak Grčke

Slavili sa 3:2 u finalnoj seriji

Panathinaikos novi prvak Grčke

Košarkaši Panathinaikosa su danas postali novi šampioni Grčke.

Zeleni su kao gost savladali Olympiakos rezultatom 66:51 i tako nakon dvije godine vratili šampionski trofej u svoje vitrine.

Olympiakos je nakon prve četvrtine vodio sa 17:14, da bi Panatha u drugoj dionici stigla do potpunog preokreta i na odmor otišla sa +9 (36:27).

Panathinaikos je pitanje pobjednika, ali i novog šampiona, riješio u trećoj dionici koju je završio s prednošću od 20 poena (57:37), da bi u posljednjih deset minuta mirno priveo posao kraju.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Panathinaikos je tako slavio sa 3:2 u finalnoj seriji, a do pobjede u večerašnjem meču ga je predvodio Rivers sa 13 poena, Calathes je imao 12 a James 11 poena. 

Vrijedi istaći da su navijači Olympiakosa u nekoliko navrata prekidali meč zbog nezadovoljstva igrom svoje ekipe. Dvije minute prije kraja utakmice, na teren i klupu gostujućeg tima su poletjela pirotehnička sredstva, a meč je priveden kraju nakon što su se tribine ispraznile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi