Perasović nakon pobjede nad BiH: Rezultat nije realan
FOTO: EPA

Hrvatska u prijateljskom susretu savladala BiH

Perasović nakon pobjede nad BiH: Rezultat nije realan

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je u prijateljskom susretu savladala Bosnu i Hercegovinu. Slavila je Hrvatska 97:79, a selektor hrvatske reprezentacije Velimir Perasović smatra da konačan rezultat nije realan.

Bosna i Hercegovina pružila je solidan otpor Hrvatskoj, koja je do ubjedljive pobjede stigla u samom finišu susreta.

"Razlika od 18 poena nije realna jer smo u posljednje dvije minute napravili 10:0. Međutim, isto tako je činjenica samo smo nakon par minuta u trećeoj četvrtini dominirali, te da smo do pobjede stigli i lakše nego što smo očekivali", istakao je Perasović za hrvatske medije nakon susreta.

"Imali smo dobar procenat šura za tri poena, dok smo u odbrani bilo nešto slabiji, ali to je često tako kada u napadu dolaziš do lakih poena. Tada su pogreške u odbrani prihvatljivije, a i igrači manje grizu u odbrani", dodao je selektor hrvatske košarkaške reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.