Pobjede Reala i Bamberga

Drugi trijumf Madriđana

Pobjede Reala i Bamberga

Real je večeras upisao drugu pobjedu u Euroligi u ovoj sezoni.

Nakon ubjedljive domaće pobjede protiv Olympiacosa (83:65), Madriđani su slavili i u gostima kod Maccabija rezultatom 89:82 (46:33).

Španski tim bio je bolji rival tokom većeg dijela meča, te je na kraju sasvim zasluženo slavio.

Domaćin je u zadnjem minutu susreta uspio da priđe na tri poena zaostatka (85:82), ali više od toga nije mogao.

Najefikasniji u timu Reala bio je Jaycee Carroll sa 18 poena. Rudy Fernandez dodao je 16 koševa, a Sergio Llull 14 poena i 11 asistencija. Vicotor Rudd bio je prvo ime kod domaćina sa 18 poena i sedam skokova.

Pobjedu je večeras odnio i Bamberg, koji je kod kuće savladao Unics Kazan (89:86).

Njemački tim je u četvrtu dionicu ušao sa minusom od sedam poena (67:60), ali je u posljednjih 10 minuta u potpunosti nadigrao rivala i tako došao do prve pobjede u Euroligi.

Unics je i dalje bez pobjede nakon dvije odigrane utakmice.

Janis Strelnieks sa 17 pogodaka bio je najefikasniji u pobjedničkom timu. Nikos Zisis takođe je bio odličan i meč je završio sa 16 poena i 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Keith Langford sa 24 koša. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi