Poraz Argentine na startu prvenstva

Campeonato Sudamericano 2010

Poraz Argentine na startu prvenstva

U kolumbijskom gradu Neivi sinoć je počelo prvenstvo Južne Amerike za košarkaše na kojem učestvuje osam reprezentacija podijeljenih u dvije grupe sa po četiri reprezentacije.

Argentina i Brazil na prvenstvu igraju sa rezervnim sastavima, jer se oni najbolji pripremaju za Mundobasket, ali u svojim redovima imaju nekoliko izuzetno dobrih igrača. Ostale reprezentacije, manje-više, igraju u najboljim sastavima.

U prvom kolu je u grupi A Urugvaj bio bolji od Paragvaja sa 66:61. Mauricio Aguiar je ubacio 20 poena, dok je centar Fuenlabrade Esteban Batista upisao samo 6 poena, ali je dodao 16 skokova. Kod Paragvaja je prvo ime bio Alejandro Araujo sa 29 poena i 14 skokova.

U drugoj utakmici ove grupe Brazil je bio bolji od Čilea sa 69:54 uz odličnu igru Murila de Rose, koji je upisao 20 poena i 11 skokova. Najbolji igrač Kolumbije Stalin Ortiz je sa 28 poena i 8 skokova odveo domaćine do pobjede protiv Ekvadora rezultatom 94:46.

Iznenađenje prvog kola je priredila Venecuela, koja je bila bolja od Argentine sa 75:72. Alberto Perez je sa 18 poena predvodio Venecuelu do pobjede, dok su kod Argentine najbolji bili Juan Gutierrez sa 17 poena i 12 skokova i Matias Sandes sa 15 poena i 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.