Predsjednik Bešiktaša: Euroliga je organizacija lopova
Foto: EPA

Fikret Orman se nije trudio da sakrije nezadovoljstvo

Predsjednik Bešiktaša: Euroliga je organizacija lopova

Predsjednik turskog Bešiktaša Fikret Orman nije imao puno toga pozitivnog reći na račun Eurolige. Bešiktaš je sezonu završio na drugoj poziciji u turskoj ligi, ali neće nastupati u Euroligi jer su učesnici za ovo takmičenje već određeni.

"Protivim se Euroligi. Iskreno govoreći, smatram je organizacijom lopova. Protivim se slanju naših klubova u ovo takmičenje", izjavio je Orman.

"Jedna španska kompanija je napravila takmičenje koje sa sada zove Euroliga. Daju veoma mali udio klubovima. Ko je većinski vlasnik? Španska kompanija. Da li je to košarkaška federacija? Ne, to je samo kompanija. Oni imaju turske sponzore, devet različitih. Kažu nam 'ako investirate, možemo vas pustiti da igrate ove godine', a naredne godine traže još novca", nastavio je izrevoltirani Orman, te dodao:

"Ko posjeduje prava za prenos? Ova kompanija. Ko dobija pare od sponzora? Ova kompanija. A ko plaća putovaja i troškove? Klubovi plaćaju...Euroliga nije organizovana poput fudbalske Lige prvaka ili Lige Evrope. Nema prihoda za klubove. Oni uzimaju sav novac."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Titula Fenerbahčea je veoma vrijedna, ali kao klub ste u potpunom finansijskom gubitku. Ja sam protiv toga. Čak i da budemo prvaci neću poslati našu ekipu na taj Kup", rekao je za kraj predsjednik Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi