Radonjić: Bili su bolji od nas

Trener Crvene zvezde nakon poraza u 10. kolu Eurolige

Radonjić: Bili su bolji od nas

Zvezda je sinoć poražena na svom terenu od Žalgirisa (88:79), a trener crveno-bijelih istakao je da su njegovi igrači napravili veliki broj grešaka i da je gostujući sastav sasvim zasluženo slavio.

Radonjić je takođe dodao da je ovo bila najteža utakmica u dosadašnjem dijelu takmičenja.

"Čestitam Žalgirisu na zasluženoj pobjedi. Bolje su počeli, uspjeli su preko spoljnih igrača šutem za tri poena da steknu prednost. Mi smo podigli kvalitet odbrane, bili bolji u nastavku, dostigli ih. U trećoj četvrtini smo nastavili da držimo rezultat, stekli blagu prednost, ali u trenutku kada treba da se uđe u završnicu postali smo slabiji. U posljednjoj četvrtini smo promašili bacanja, oni su to vješto iskoristili, bili bolji od nas. Bilo je previše grešaka koje su uticale na našu igru. Ovo je bila najteža utakmica, možda svima nije izgledalo tako, ali meni jeste. Svaki dan radim sa igračima, znamo šta radimo. Bila bi ovo najveća pobjeda da smo uspjeli", rekao je Dejan Radonjić.

Sa druge strane, Šarunas Jasikevičus imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ovdje je uvijek teško. Imamo mlad tim, prije svega mislim na bekove, koji su večeras položili test. U prvom poluvremenu smo bili traljavi, ali smo u drugom postali agresivni, počeli smo da igamo mnogo bolje u odbrani, a u posljednjoj četvrtini i u napadu", izjavio je trener Žalgirisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi