Real laganom pobjedom izborio plasman u finale

Fener nemoćan pred Kraljevima

Real laganom pobjedom izborio plasman u finale

Košarkaši Real Madrida su drugi finalisti ovosezonskog izdanja Eurolige.

U polufinalnoj utakmici su Kraljevi rezultatom 96:87 savladali turski Fenerbahce, te tako zaustavili ekipu Željka Obradovića u ovogodišnjem evropskom pohodu.

Nakon prve četvrtine koja je protekla u egalu, uslijedila je ključna dionica ovog susreta. Real Madrid je napravio 21 poen prednosti u prvom poluvremenu i na odmor otišao sa rezultatom 55:35.

Gosti su u drugom poluvremenu zaigrali bolje, ali se nisu uspjeli vratiti. Real je početkom drugog poluvremena otišao na velikih 27 poena prednosti, ali su košarkaši turskog velikana do kraja ipak uspjeli izbjeći rezultatsku katastrofu. Na kraju je meč završen rezultatom 96:87.

Najraspoloženiji igrač u pobjedničkom timu bio je Gustavo Ayon, koji je meč završio sa 18 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Rivers je ubacio 17, Rodriguez 13, a Nocioni i Fernandez po 12 poena.

U ekipi Fenerbahcea su najbolji bili Goudelock i Vesely sa 26, odnosno 20 poena, dok je Bogdanović ubacio 12.

Real Madrid je, tako, izborio svoje novo finale, u kojem se nada boljem epilogu nego što je to bio slučaj u prošlosezonskom, kada je Maccabi nakon produžetka senzacionalno stigao do titule evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, polufinale:

Real Madrid - Fenerbahce 96:87

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.