Rubio: Možemo pobijediti Amerikance

Playmaker Španije pred veliki meč

Rubio: Možemo pobijediti Amerikance

Košarkaši Španije i Sjedinjenih Američkih Država večeras će odigrati jedan od antologijskih mečeva u polufinalu Olimpijskih igara u Riju.

Radi se o dvije najbolje košarkaške reprezentacije u posljednjoj deceniji i njihovi mečevi gotovo uvijek donesu mnogo dobrih poteza, uživanja za publiku, a naerijetko i rezultatsku neizvjesnost.

Sjedinjene Države su na ovogodišnjem turniru pokazale da su itekako ranjive, posebno protiv ekipa koje nemaju strah kada igraju protiv njih, a Španije je sigurno jedna od njih. Nakon što su Australci igrali sjajno protiv SAD-a 35 minuta te je Srbija nakon toga imala trojku za produžetak, je li došlo vrijeme za prvi poraz SAD-a u posljednjih deset godina?.

Playmaker Španije Ricky Rubio smatra da jeste. Rubio poručuje da bi pobjeda protiv Amerike bila ostvarenje sna.

"Borimo se sa njima već neko vrijeme. Bio bi san kada bismo ih pobijedili. Stvarno mislim da to možemo da uradimo, ali moramo da odigramo savršenu utakmicu", rekao je Rubio.

Podsjetimo da meč između ove dvije reprezentacije počinje večeras od 20.30 sati, a da se u drugom polufinalu sastaju Australija i Srbija tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi