Rusija blista pred kvalifikacije

Nova pobjeda Rusa

Rusija blista pred kvalifikacije

M. Šljivak

Košarkaši Rusije nastavljaju s uvjerljivim pobjedama u prijateljskim utakmicama. Protivnik naše selekcije u kvalifikacijama pobijedi je na turniru u gruzijskom Tbilisiju Ukrajinu s uvjerljivih 82:67.

Odlično su Rusi ušli u meč. Dobili su prvi period 22:13, pa su tijekom kompletne druge dionice bez većih problema održavali prednost, te su na odmor otišli sa plus osam, 40:32.

Nastavak je donio ponovo bolju igru Rusije. Predvođeni Alexeyem Shvedom su bez većih problema priveli meč kraju, te su došli do novog trijumfa.

Do pobjede ih je vodio Shved sa 18 poena, Vitaliy Fridzon je dodao 14, a  Sergey Karasev 11. S druge strane Vyacheslav Bobrov je ubacio 14, a Slava Kravtsov 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi