Teletović sa Prigionijem čeka početak sezone

Rivalstvo na parketu, prijateljstvo van njega

Teletović sa Prigionijem čeka početak sezone

Igrač košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović nije usamljen u New Yorku, gdje će od naredne sezone nositi dres Brooklyn Netsa.

Teletovićev dugogodišnji saigrač iz baskijske ekipe Caja Laboral, argentinski internacionalac Pablo Prigioni, također je od ove sezone stanovnik Velike jabuke.

Za razliku od Teletovića, Prigioni je potpisao za New York Knickse, ljutog gradskog rivala Netsa, pa će nekadašnji saigrači u predstojećoj sezoni voditi veliku bitku na parketu.

Ipak, rivalstvo njihovih ekipa nije uticalo na njihovo prijateljstvo, koje datira još iz vremena provedenog u Vitoriji, gdje su zajedno u dresu Caje Laboral (Tau Ceramice) odigrali četiri sezone.

Novi stanovnici New Yorka, prema Prigionijevim riječima, većinu slobodnog vremena provode zajedno, te čekaju početak NBA sezone.

Zanimljivo, prvu utakmicu u novoj sezoni Teletović će igrati upravo protiv Prigionija, kada Netsi 1. novembra u svom Barclays Centru u Brooklynu dočekaju Knickse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.