Toronto ponovo nemoćan pred Kraljem
Foto: EPA

Pobjeda Clevelanda za 3-0 u seriji

Toronto ponovo nemoćan pred Kraljem

Košarkaši Cleveland Cavaliersa na kraju su lagano savladali Toronto Raptorse rezultatom 115:94 i tako došli na korak do finala Istočne konferencije, s obzirom da je sada rezultat u seriji 3-0 u korist ekipe iz Clevelanda.

Toronto je solidno otvorio utakmicu. Rezultatska neizvjesnost je trajala sve do kraja treće četvrtine, a Raptorsi su čak na poluvremenu imali i tri poena prednosti. 

Treća četvrtina, u čijem su većem dijelu igrači Toronta imali blagu prednost, ipak završava prednošću za Cavse. Pred kraj ovog perioda koševima Lovea i Korvera Cavsi preuzimaju vodstvo koje će rasti do samog kraja susreta, pa će u zadnjim minutama iznositi i 23 poena razlike.

LeBron James je odigrao svoju 90. utakmicu u play-offu u kojoj je postigao više od 30 poena. On je svoju ekipu do nove pobjede predvodio sa 35 poena, osam skokova i sedam asistencija. Solidni su bili i Kevin Love i Kyrie Irving sa po 16 poena, dok je Kyle Korver dodao 14 uz odličan šut za tri, 4/6.

U poraženoj ekipi briljirao je DeMar DeRozan koji je ostvario play-off rekord karijere ubacivši 37 poena, od kojih je, međutim, samo jedan postigao u zadnjoj četvrtini. Odličan je bio i Valanciunas sa 19 poena i osam skokova, dok je Powell dodao 13. Serge Ibaka je ostao na 12 poena iz prvog poluvrmena.

Priliku da završe seriju Cavsi će imati već u nedjelju u Torontnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi