Trabzon slavio, fantastičan nastup Stipanovića

Nova odlična partija

Trabzon slavio, fantastičan nastup Stipanovića

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora su prekinuli gubitnički niz. Tim Nenada Markovića je večeras u trećem kolu Eurocupa savladao na domaćem parketu Budućnost iz Podgorice rezultatom 75:71.

Ušao je Trabzon odlično u meč. Poveli su 9:0, ali su prednost ispustili. Gosti iz Podgorice su odigrali odlično završnicu, ubacili su tri uzastopne trojke, te je nakon prve dionice rezultat bio neriješen, 20:20.

Serija trojki gostiju nastavljena je i u drugom periodu. S dodatne četiri trojke u tri minute, Budućnost odlazi na plus 10 (32:22), te se činilo kako će Trabzon ponovo izgubiti meč.

Ipak, do poluvremena su uspjeli smanjiti na samo minus tri (36:33), da bi u trećoj četvrtini stigli do preokreta.

Imali su domaći u nekoliko navrata i devet poena prednosti, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa plus četiri u korist tima Nenada Markovića, 56:52.

Održavao je turski tim prednost u posljednjoj dionici. Iako je u samom finišu Budućnost uspjela doći na minus dva, na kraju nisu mogli do pobjede, te je Trabzon slavio u ovom meču.

Andrija Stipanović je ponovo bio fantastičan. Ubacio je 20 poena uz šest skokova, a najefikasniji je bio Tarence Kinsey sa 23 poena i sedam skokova.

Na drugoj strani Tadija Dragičević je ubacio 18 poena uz osam skokova, dok je Nemanja Jaramaz ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.