Trento deklasirao ekipu Milana za plasman u finale prvenstva

Polufinale prvenstva Italije za košarkaše

Trento deklasirao ekipu Milana za plasman u finale prvenstva

E. Dindić

U okviru polufinala prvenstva Italije za košarkaše ekipa Trenta napravila je zaista veliko iznenađenje i sa velikih 4:1 eliminirala ekipu Milana koja je bila apsulutni favorit u ovome dvoboju.

U večerašnjem susretu sa visokih 102:82, savladali ekipu Milana i tako na najbolji mogući način potvrdili plasman u veliko finale. 

Nakon prva dva perioda očekivao se zaista neizvjestan susret. Ekipa Trenta imala je prednost 46:43. Međutim katastrofalan treći period odigrali su izabranici Jasmina Repeše gdje su primili čak 33 poena za 10 minuta. Rezultat ovog perioda glasio je 33:15, što će se na kraju pokazati nedostižno za ekipu Milana. 

Četvrti period gosti igraju rutinski te ovaj susret privode kraju za ubjedljivih 102:82 i potvrdu plasmana u veliko finale.

Kod ekipe Milana boljih od ostali bili su Sanders sa 25 poena dok je Abass postigao 12. Goste je predvodio Sutton sa 26 poena dok je Shields dodao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi