Tri igrača pred dogovorom s Barcelonom

Pojačanja za Barcelonu

Tri igrača pred dogovorom s Barcelonom

M. Šljivak

Košarkaški klub Barcelone blizu je dovođenje trojice igrača za narednu sezonu.

Klub će se na kraju sezone zahvaliti nekolicini košarkaša, a Katalonci već imaju tri imena među planiranim pojačanjima.

Jedan od najboljih igrača Valencije Pau Ribas karijeru bi vjerovatno mogao nastaviti u svom rodnom gradu. Igrač ima veliku želju da potpiše za Barcu, a ove sezone je u prosjeku ubacivao preko 11 poena po meču.

Također, veoma blizu potpisa za Barcelonu je Bugarin Aleksandar Vezenkov. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Krilni centar grčkog Arisa smatra se jednim od najtalentovanijih igrača na poziciju četvorke. Ove sezone 19-godišnjak blista u prvenstvu Grčke, gdje prosječno ubacuje preko 19 poena uz osam skokova.

Pored ovog dvojca katalonski tim želi i beka Unicaje Jaysona Grangera. Amerikanac ove sezone prosječno ubacuje preko 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.