Veliki povratak Reala, Barca poražena

ACB liga

Veliki povratak Reala, Barca poražena

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida slavili su u 17. kolu ACB lige, dok je Barcelona poražena.

Real Madrid je gostovao Joventutu u Badaloni i na kraju je trijumfovao sa 81:78, mada je domaćin početkom treće vodio čak 16 razlike.

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu Real je nadoknadio veliki minus i stigao do 13. pobjede, te je i dalje lider u ACB ligi. Felipe Reyes je bio najbolji kod Reala sa 18 poena, Llull je dodao 12, Carroll 11, a Hunter 10 poena. Bogdaović je u domaćem timu ubacio 16, Jordan 15, a Vidal 14 poena.

Barcelona je sa 71:60 poražena u gostima kod Tenerifea. Ovom pobjedom se Tenerife na tabeli popeo na treće mjesto, a iza sebe je ostavio upravo današnjeg suparnika.

Borgis je ubacio 16 poena u pobjedi Tenerifea, Doornekamp je dodao 13, a Abromaitis i White su ubacili po 11. Na drugoj strani Doellman je meč završio s 15 poena, Tomiće je dodao 12, a svi ostali su zakazali, pa su ubacili manji broj poena. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe imao je sedam poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Košarkaši Valencije su sa 93:85 nadigrali Estudiantes i sada se nalaze na drugom mjestu. Baskonia je sa 84:63 dobila Bilbao, Zaragoza Manresu nakon produžetaka sa 87:77, a Unicaja Murciju sa 88:76.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi