Nešto je jako čudno na timskoj fotografiji Brazila

Nevjerovatan potez napadača Bolivije

Nešto je jako čudno na timskoj fotografiji Brazila

Fudbalska reprezentacija Brazila je sinoć u La Pazu remizirala sa Bolivijom rezultatom 0:0, ali meč će ostati upamćen po momentu koji se desio prije početka susreta.

Kako je to u fudbalu običaj od pamtivijeka, fudbaleri obje reprezentacije su nekoliko sekundi pozirali za timsku fotografiju, ali na Brazilovoj se nalazi i napadač protivničke selekcije - Marcelo Moreno.

Ovaj 30-godišnjak je prije utakmice izrazio želju da se fotografiše sa reprezentativcima Brazila i to iz razloga što je u prošlosti nastupao za U-17 i U-20 reprezentacije Karioka.

Moreno je veći dio karijere proveo igrajući u Brazilu i posebno je vezan za tu zemlju, uprkos tome što je odabrao da igra za A selekciju Bolivije, vjerovatno vjerujući da će tamo sakupiti više nastupa zbog neuporedivo manje konkurencije.

Marcelo Moreno je za Boliviju debitovao 2007. godine i sakupio je 63 nastupa uz 15 postignutih pogodaka, a ovim potezom je definitivno skrenuo pažnju na sebe.

Svakako da su poštovanje zaslužili i Brazilci, kojim nije smetalo da prime neočekivanog gosta u svoje društvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti