Neymar zaposlio UFC borca kao tjelohranitelja
Foto: EPA

Sigurnost mu jako bitna

Neymar zaposlio UFC borca kao tjelohranitelja

M. Šljivak
Teme:

Brazilac Neymar je čovjek o kojem se priča proteklih mjeseci.

Njegov transfer iz Barcelone u PSG vrijedan 222 miliona eura, najveći je u historiji fudbala, a zarada od 30 miliona eura godišnje je jedna od najvećih u profesionalnom sportu.

Dolaskom u Pariz Neymar je odlučio i da se pobrine za lično osiguranje. Kao tjelohranitelja je unajmio borca Nordinea Taleba, koji je već počeo s poslom za novog poslodavca.

Alžirac je član velter kategorije elitne svjetske promocije UCF-a, a u karijeri je nastupio u 17 borbi i 13 ih je dobio. Posljednji meč je odradio u maju u Švedskoj kada je pobijedio Olivera Enkampa i zaradio je 30.000 dolara.

Sada borilačke vještine koristi kako bi dodatno zaradio. Trenutno se brine o najskupljem fudbaleru svijeta, koji sigurno lijepo plaća za ove usluge.

Alžirski borac je od posljednjeg meča zaradio 30.000 dolara, ali je sigurno da kao tjelorhranitelj najskupljeg igrača svijeta ima mnogo veću platu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi