Oprostio se od fudbala u 68. godini i to na silu

Brazilac je htio još da igra

Oprostio se od fudbala u 68. godini i to na silu

Neobična priča dolazi iz Brazila, gdje se prije nedavno od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio vjerovatno najstariji fudbaler na svijetu.

Ako ste mislili da je Francesco Totti veteran sa 40 godina, šta tek reći za gospodina po imenu Pedro Ribeiro De Lima iz Brazila koji je svoju karijeru okončao u 68. godini života.

De Lima je vlasnik brazilskog kluba Perilima za koji je donedavno nastupao, a tamošnji mediji prenose njegovu poruku da su ga "natjerali da se konačno oprosti jer je prestar da igra fudbal". Interesantno, popularni Seu Pedro je čak i osnivač ovog kluba, kojeg je oformio 1992. godine.

Ovog 67-godišnjaka koji je cijelog života bio sportista od glave do pete vjerovatno čeka lijepa i ugodna starost nakon završetka "profesionalne" karijere koja je trajala gotovo pola stoljeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi