Amina Kajtaz do državnog rekorda na 50 metara delfin

Dobri nastupi naše mlade plivačice

Amina Kajtaz do državnog rekorda na 50 metara delfin

A. Beganović

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Amina Kajtaz na Svjetskom prvenstvu u Kazanu je u disciplini 50 metara delfin isplivala državni rekord.

Mlada Mostarka je 50 metara delfinom isplivala u vremenu 28.32 i tako je oborila državni rekord. Amina je takmičenje u poemutoj disciplini okončala na 42. mjestu od 65 prijavljenih plivačica.

Za najbržom u kvalifikacijama Sarah Sjostrom naša mlada plivačica je zaostala 2 sekunde i 89 stotinke. Podsjetimo, u disciplini 100 metara delfin Amina je od 69 prijavljenih plivačica zauzela 48. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.