'Cyborg' pala na doping testu

Oglasio se i Dana White

'Cyborg' pala na doping testu

Teme:

Jedna od najdominantnijih borkinja današnjice, Cristiane 'Cyborg' Justino, bila je pozitivna na doping testu.

Američki mediji navode da je Justino pala na diuretik spironolakton, a vrlo brzo nakon saopštenja USADA-e oglasila se i sama borkinja.

"Moj uzorak je sadržavao susptancu poznatu kao spironolakton. Ona je dio ljekarskog tretmana kojeg mi je pripisala doktorica još 26. septembra i isti je trebao trajati najmanje 90 dana. Uz tretman koji mi je pripisan dobila sam i medicinsku suspenziju da ne ulazim u treninge ili u proces skidanja kilograma tokom perioda oporavka. Upravo sam iz tih razloga i odbila borbu za pojas u perolakoj koja će se održati 11. februara. Ponosna sam članica USADA-e i prva sam među borcima i borkinjama koji su odradili jednu godinu pod njenim testiranjima u UFC-u. Testirana sam 14 puta otkako sam se priključila ovom progamu, dva puta u četvrtom kvartalu 2016. godine i nikada nisam bila pozitivna", rekla je, između ostalog, Justino, prenosi portal 'FightSite'.

Povodom ovog događaja oglasio se i predsjednik UFC-a Dana White.

"USADA će riješiti ovo, a ne mi. Čudno je to. Nudio sam ove borbe u perolakoj. Za prvu je imala osam nedjelja da se pripremi, za drugu jedanaest, a treću je jednostavno odbila i meni je bilo čudno što odbija sve te borbe. Sada mi više nije čudno", izjavio je White.

Brazilska borkinja po prvi put u UFC-ov oktagon ušla je sredinom maja ove godine. Na UFC-u 198 održanom u Curitibi savladala je Leslie Smith tehničkim nokautom u prvoj rundi, da bi četiri mjeseca kasnije na UFC Fight Night 95 eventu u Brasiliji nokautirala Linu Lansberg.

U karijeri je ostvarila 17 pobjeda i samo jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi