Pacquiao osvojio naslov WBO prvaka

Iskusni Filipinac se vratio na tron

Pacquiao osvojio naslov WBO prvaka

M. Šljivak

Filipinski bokser Manny Pacquiao (37) novi je prvak velter kategorije po verziji WBO.

Jedan od najboljih boksera svijeta pobijedio je dosadašnjeg šampiona Jessiea Vargasa jednoglasnom odlukom sudija (114:113, 118:109, 118:109).

Pacman je žestoko krenuo na Vargasa od samog početka. Iako je njegov protivnik 10 godina mlađi, Pacquiao je dominirao u ovom meču, a Vargas je imao velikih problema s brzinom 37-godišnjeg Filipinca.

Dominacija Pacquiaa se nastavila do samog kraja meča. Pokušavao je protivnika nokautirati, to mu nije uspjelo, ali su sudije zasluženo pobjedu dodijelile filipinskom bokseru.

Ovo je Pacmanu 59 pobjeda u karijeri u kojoj ima šest poraz, dok je Vargasu sinoćni poraz drugi u karijeri u kojoj ima 27 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi