Šimenc teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Smješten na odjelu SKB Mostar

Šimenc teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Nekadašnji poznati vaterpolist, Dubravko Šimenc doživio je tešku saobraćajnu nesreću prije dva dana u mjestu Risovac općina Jablanica.

Šimenc je nakon nesreće primljen u SKB Mostar s višestrukim prijelomima, potresom mozga i velikom
ranom na glavi. Šimenc se kao suvozač nalazio u vozilu koje je uradilo u parkirani kamion. Vozač  Mitsubishi Pajera u kojem se nalazio Šimenc pokušao je zaobići kamion ali iz suprotnog pravca je naišao drugi automobil. Vozač  Mitsubishija je u želji da izbjegne vozilo iz suprotnog pravca udario u kamion. Šimenc je završio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar ali se može reći da izbjegao za dlaku pogibiju jer se zadnja stranica kamiona zaustavila nekoliko centimetara od njegove glave.

" Prizor je bio strašan. Džip je bio potpuno smrskan. Prednji kraj mu je bio ispod kamiona. Šimenc je sjedio krvave glave" izjavio je jedan od svjedoka.

Šimenc je kao igrač osvojio sve što se moglo osvojiti, prvo sa reprezentacijom Jugoslavije, kasnije i Hrvatske. U klupskoj konkurenciji bio je prvak Evrope igrajući za Mladosti iz Zagreba 1989. i 1990. te s Jadranom iz Splita 1992. Osvajač Kupa pobjednika kupova sa Pescarom i 1999 godine opet sa ekipom Mladosti iz Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.