"Ako ne bude pojačanja, odlazim iz kluba"

Teška situacija u RK Čelik

"Ako ne bude pojačanja, odlazim iz kluba"

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i ove sezone iako prema najavama čelnih ljudi imaju cilj da budu u vrhu tabele. Ipak realnost je sasvim drugačija, Zeničani su ostali bez mnogih igrača iz prošle sezone, a doveli su nekolicinu mladih igrača s kojim teško da mogu igrati važnu ulogu u ovoj sezoni.

Novi trener Bojan Crnomarković izvlači maksimum iz trenutne ekipe, koju sačinjavaju pretežno domaći igrači, s nekolicinom igrača sa strane. Nakon 4.kola u Premijer ligi crno-crveni imaju učinak od po dvije pobjede i dva poraza, što je sigurno zadovoljavajuće. Zeničani su pobijedili Krajinu u gostima, te Maglaj u Zenici, dok su teško poraženi od Borca u Banja Luci, te u neizvjesnoj utakmici od Vogošće u Zenici.

Trener Zeničana nakon utakmice i pobjede protiv Maglaja bio je veoma ljut i razočaran, vjerovatno su mu obećani mnogo bolji uvjeti i mnogo jača ekipa, ali očito od toga nema ništa.

"Mogu sigurno da kažem da pravimo čudo u Zenici, jer s ovakvim igračkim kadrom pobijediti dvije utakmice, a posebno mnogo kvalitetniju ekipu od nas kakva je Maglaj je ravno senzaciji.Ovu ekipu realno očekuje grčevita borba za opstanak, ne bude li u skorije vrijeme pojačanja, niti ću ja biti trener, niti ću davati sve od sebe.Tražit ću od rukovodstva da hitno angažuje nove igrače ili odlazim iz Zenice" poručio je Crnomarković.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Još se čeka odgovor rukovodstva Čelika, a jedan od potencijalnih igrača koji bi mogao pojačati crno-crvene je i Edin Bajramović, sjajni bek, koji nije našao zajednički jezik s Upravom prije početka sezone, te je trenutno bez angažmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi