Barcelona u finalu bolja od Szegeda

TV turnir šampiona

Barcelona u finalu bolja od Szegeda

A. Beganović

Pobjednik 43. TV turnira šampiona je aktelni evropski prvak Barcelona. U finalnom susretu Barcelona je bez većih problema savladala Szeged (37:25), uz sjajnu partiju bh. reprezentativca Danijela Šarića (16 odbrana).

Treće mjesto osvojili su rukometaši Gummersbacha, četvrti je završio Chambery, peti Metalurg, šesti Tatran, sedma Sloga, dok je na posljednjem mjestu završio AEK.

Za najboljeg igrača proglašen je rukometaš Barcelone, Sergej Rutenka, najbolji strijelac je Žarko Marković iz Metalurga sa 32 gola, a najbolji golman je Danijel Šarić.

Rezultati posljednjeg dana turnira:

Utakmica za 7. mjesto: Sloga - AEK 29:27

Utakmica za 5. mjesto: Metalurg HC - Tatran Presov 27:22

Utakmica za 3. mjesto: Chambery - Gummersbach 28:30

Finale: Barcelona Intersport – Pick Szeged 37:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.