Borac nemoćan protiv Vardara

Odlična utakmica u Banjoj Luci

Borac nemoćan protiv Vardara

Rukometaši Borca poraženi su večeras u Boriku od ekipe Vardara rezultatom 31:42 u okviru 18. kola SEHA lige.

Gosti su od samog starta nametnuli jak ritam i brzim kontrama pravili razliku na terenu. Osim početnog vodstva Borca, ostatak meča protekao je u znaku makedonske ekipe.

U 15. minutu bilježimo najveću prednost Vardara u prvom poluvremenu (7:13), a do kraja prvih 30 minuta banjalučki tim je uspio samo da smanji zaostatak (15:20).

Veliku razliku u kvalitetu gosti pokazuju u uvodnim minutama drugog perioda kada prave seriju 8:1, nakon čega je trener Banjalučana zatražio tajm aut.

Ni to nije puno pomoglo crveno-plavima, ali su u nastavku meča barem pružili dostojan otpor iskusnom timu Vardara. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Makedonaca, koji u daljem takmičenju zasigurno ciljaju na najviši plasman.

Najefikasniji u pobjedničkom taboru bio je Dibirov sa 7 postignutih golova, pratili su ga Cindrić i Dujshebaev sa 6 golova, dok je kod domaćina najraspoloženiji bio mladi Ćeranić sa 7 golova.

Crveno-plavima ovo je bio 11 poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Narednu utakmicu Banjalučani će, takođe, odigrati u SD Borik, a protivnik će im biti Meshkov Brest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi