Bruka na Baltiku: Estonija razbila Šumanove Zmajeve

Bh. rukometaši poraženi od Estonije

Bruka na Baltiku: Estonija razbila Šumanove Zmajeve

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Talinu u meču drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od Estonije rezultatom 29:25.

Nakon trijumfa u Skenderiji, očekivali smo da izabranici Bilala Šumana i u Talinu pokažu "ko je gazda", no Estonija je ipak priredila malo iznenađenje i došla do pobjede. Kako smo igrali, potpuno zasluženo.

Počelo je igrom gol za gol, da bi u osmoj minuti nakon što je Terzić promašio sedmerac, domaći tim stigao do plus dva (4:2).

Ubrzo su Estonci imali plus tri, a naši rukometaši nisu uspijevali da se vrate i konstantno su bili u zaostatku, uglavnom zbog velikog broja pogrešaka, dok je Estonija imala raspoloženog golmana i svoje šanse je uglavnom uredno koristila.

Kako se bližio kraj prvog dijela, zaostatak našeg nacionalnog tima bivao je sve veći, pa je domaćin poprilično lako došao do maksimalnih šest golova prednosti. Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:11.

U nastavak ulazimo mini-serijom 2.0, ali Estonija je nastavila da igra tek toliko dobro da nas drži na rezultatskoj distanci. 

Ipak, bilo je evidentno da smo ušli bolje u nastavak i da smo bili odlučni da se vratimo. Uspjeli smo nakon pet minuta igre u drugom dijelu da spustimo razliku na dva gola, ali Estonija je nastavila da koristi svaku šansu koja joj se ukazala.

Negdje oko 10. minute drugog dijela imali smo brojne šanse da se primaknemo na minus jedan, ali naši igrači nisu uspjeli da realizuju nekoliko brzih napada. 

Kada već nismo iskoristili svoje šanse, Estonci jesu i lako su došli ponovo na plus četiri (22:18) i na polovini druge četvrtine imali su dobru prednost. I opet smo imali priliku da se primaknemo na minus jedan i opet nismo uspjeli.

Desetak minuta prije kraja Estonija je povela 25:21 i tu je manje-više bilo jasno da smo upisali prvi poraz u kvalifikacijama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi