Čelik u Areni nakon preokreta savladao Gradačac

Rukometna Premijer liga, 15. kolo

Čelik u Areni nakon preokreta savladao Gradačac

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i Gradačca su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu 15. kola Premijer lige. Utakmica se danas igrala zbog zauzetosti dvorane za vikend.

Zeničani su u utakmicu ušli kao favoriti, ali još jednom se pokazalo da Čelik ima kvalitet, ali i da se osjeti nedostatak treninga kod većine igrača zbog teške finansijske situacije u klubu.

Prvo poluvrijeme gosti su iznenadili malobrojnu publiku u zeničkoj Areni, te su zahvaljujući sjajnom Ibrahimu Haseljiću, te golmanu Dejanu Đuriću na odmor otišli sa vodstvom od pet golova razlike 16:21.

Izabranici Senada Skopljaka, kao da su se dogovorili da drugo poluvrijeme odigraju kako znaju i umiju, tako da Čelik u 38. minuti stiže do izjednačenja 24:24, da bi prvi put došli u vodstvo na utakmici u 50. minuti kada je Bakir Buljugija pogodio za 32:32. Do kraja su domaćini iskoristili isključenje dvojice igrača Gradačca, te na kraju slavili pobjedu rezultatom 38:36.

U redovima Čelika danas su najefikasniji bili: Bakir Buljugija i Aldin Begagić sa po šest golova, Davor Kadić i Edin Bajramović postigli su po pet, dok je golman Enes Sirćo imao 22 odbrane.

Kod poražene ekipe Nikola Grahovac postigao je osam, dok je Ibrahim Haseljić bio strijelac sedam golova, golman ekipe Gradačca, Dejan Đurić imao je 11 uspješnih odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Čelik je prvi dio prvenstva završio sa omjerom od sedam pobjeda i osam poraza, dok je Gradačac prvi dio sezone okončao sa skorom od pet pobjeda i 10 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.