Pomoćni trener RK Vogošća

Gatarić: Adnan Šabanović je pokazao kolika je veličina

Pomoćni trener Rukometnog kluba Vogošća bio je zadovoljan pobjedom protiv ruskog St. Petersburga, ostvarenom u petak na domaćem terenu (25:24).

"Mi smo u utakmicu ušli dosta dobro pripremljeni, a za St. Petersburg smo se pripremali na osnovu snimaka koje smo pregledali. Sve što smo se dogovorili prije utakmice prezentovali smo na terenu i to je rezultiralo pobjedom", rekao je Gatarić, te se osvrnuo na podršku u dvorani:

"Nadam se da je publika uživala u igri i da će ubuduće dolaziti u ovolikom broju, bez obzira hoće li utakmica biti domaća ili međunarodna. Davali su nam podršku sve vrijeme".

Iako mu nije praksa izdvajati pojedince u izjavama nakon utakmica, pomoćni trener Vogošće je ovaj put napravio izuzetak i to s razlogom.

"Ne smijem nikog pohvaliti posebno, ali ovaj put moram napraviti izuzetak. Imamo jednog čovjeka koji iz utakmice u utakmicu pokazuje kolika je veličina, a to je naš golman Adnan Šabanović. To je vidjela i publika i nadam se da će ovakve partije pružati i ubuduće. Hvala mu", zaključio je Gatarić.

Nekadašnji golman reprezentacije Bosne i Hercegovine je u susretu sa ruskim timom sakupio 17 odbrana i bio je najbolji pojedinac meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.