Goluža: Meč s BiH je poseban za mene, zna se odakle potičem
Foto: EPA

Hrvatski selektor pred sutrašnji duel

Goluža: Meč s BiH je poseban za mene, zna se odakle potičem

E. Škorić

Hrvatska je osigurala plasman u drugi krug, pa joj susret protiv BiH u petak ništa ne znači.

Hrvati su upisali četiri pobjede u prva četiri kola i mirno dočekuju susret s bh. reprezentacijom. Hrvatskoj ne gori pod nogama, dok s druge strane bh. reprezentacija bi možda pobjedom i mogla dalje, ali u slučaju da Iran iznenadi Tunis. Teško.

“Trebamo ući s velikim poštovanjem prema protivniku, ali i s mislima na sebe i na zadatke koje moramo odraditi. Samo tako možemo ići stepenicu po stepenicu prema onome što nam je cilj. Tražim maksimalnu ozbiljnost bez obzira ko i koliko igrao. Tražim trku i agresivnost, to moramo popraviti”, riječi su hrvatskog selektora Slavka Goluže, koji je dodao:

“BiH je napravila veliku stvar samim plasmanom na SP. Sigurno da će se napaliti na nas, ali mi moramo biti pravi. Ovo je posebna utakmica i za mene, zna se odakle su mi korijeni”. 

Goluža je rođen u Stocu 1971. godine, a u karijeri je igrao za Zagreb, Metkoviće, Paris, Veszprem... Hrvatski selektor je od 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.