Mladi tim Izviđača želi iznenaditi favorizovano Celje

Prvak BiH dočekuje slovenačkog velikana

Mladi tim Izviđača želi iznenaditi favorizovano Celje

Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog je prošle sezone nakon 11 godina ponovo postao prvak Bosne i Hercegovine.

Osvajanjem pete titule u historiji kluba Izviđač je izborio plasman u SEHA ligu, koja je trenutno jedna od najjačih rukometnih liga na svijetu.

Bh. prvak je na premijeri u Bjelorusiji doživio siguran poraz od Meškova (40:29), ali uprkos tome nije razočarao.

"Ovogodišnja SEHA liga jedna je od najkvalitetnijih rukometnih liga na svijetu. Mislim da smo u Brestu pokazali da imamo određenu kvalitetu. Iako smo izgubili 11 razlike pokupili smo simpatije novinara i domaćina koji su vidjeli da igramo dobar i moderan rukomet. To očekujem i u srijedu protiv Celja, kluba s dugogodišnjom tradicijom i stalnim sudionikom Lige prvaka. Naš adut je dobra popunja dvorana u Ljubuškom, i dati ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti", kazao je trener Izviđača Zdenko Grbavac i dodao:

"Mi smo najmlađa ekipa u SEHA ligi s prosjekom oko 20 godina. Nemamo iskustvo igranja velikih utakmica, a kroz Premier ligu ova ekipa je stekla jednu dozu iskustva. No, SEHA liga je druga dimenzija, igramo sa ozbiljnim protivnicima koji su u financijskom, organizacijskom i igračkom kadru puno jači od nas. Sada trebamo stjecati iskustvo, da ovi momci vide gdje, koje su njihove mogućnosti i mogu li parirati igračima iz drugih klubova. Mislim da ćemo prikazati dobar rukomet u SEHA ligi i nećemo biti nikome lagan protivnik".

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Utakmica drugog kola SEHA lige između Izviđača i Celja igra se u srijedu u 17 sati u Ljubuškom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi