Nepogrešivi Karabatić presudio Bjelorusima

Ubjedljiva pobjeda evropskih prvaka

Nepogrešivi Karabatić presudio Bjelorusima

Aktuelni evropski prvak Francuska je na najbolji način otvorila drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

u okviru grupe 1, Francuska je rezultatom 34:23 savladala Bjelorusiju i tako stigla do svog četvrtog boda u ovoj grupi, s obzirom da je prenijela dva boda iz prvog kruga takmičenja.

Junak ubjedljive pobjede Francuza bio je Nikola Karabatić, koji je postigao devet golova iz isto toliko pokušaja. Karabatić i društvo su pitanje pobjednika u ovom duelu riješili već nakon prvih 30 minuta, kada je rezultat na semaforu glasio pomalo nevjerovatnih 20:5.

Sve što su Bjelorusi uspjeli uraditi u nastavku utakmice jeste izbjeći potpunu rezultatsku blamažu i koliko-toliko ublažiti poraz.

Osim pomenutog Karabatića, koji je bio prvo ime utakmice, u Francuskoj su se istakli Derot i Remili sa po pet pogodaka, dok je Daniel Narcisse postigao jedan gol manje. U sastavu Bjelorusije je bolji od ostalih bio Khadkevich sa 9 golova, dok je Pokhouski postigao četiri.

Evropsko prvenstvo, 2. krug, grupa 1:

Francuska - Bjelorusija 34:23 (20:5) 

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili 5, Nyokas, Narcisse 4, Honrubia, N. Karabatić 9, Mahe 2, Abalo 0, Sorhaindo 2, Guigou 1, L. Karabatić 1, Fabregas 2, Derot 5, Porte 0, Kounkoud 3.

Bjelorusija: Kishou, Saldatsenka, Brouka, Kulesh, Babichev 2, Khadkevich 9, Pukhouski 4, S. Rutenka, Nikulenkau 1, Shylovich 1, Patsykailik, Yurynok 2, Baranau 3, Prakapenia, Karalek 1, Tsitou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi