Norveška otvorila Svjetsko prvenstvo na najbolji način

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Norveška otvorila Svjetsko prvenstvo na najbolji način

Rukometaši Norveške su večeras savladali Poljsku sa 22:20 u okviru 1. kola grupe A Svjetskog prvenstva.

U prvom poluvremenu su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu, a Norveška je pred kraj prvog dijela stigla do +2 i to je bila razlika s kojom su i otišli na odmor.

U nastavku je utakmica također bila vrlo otvorena i neizvjesna, a Norveška je nekako održavala svoju prednost iako su Poljaci više puta uspijevali izjednačiti, ali ne i povesti. Na kraju, Norveška je slavila sa 22:20 i tako otvorila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu na najbolji mogući način.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Hansen sa šest i Bjornsen sa pet pogodaka, dok su u Poljskoj prednjačili Daszek sa sedam i Gebala sa šest golova.

Nakon prvog kola, na tabeli grupe A su vodeće Francuska, Rusija i Norveška sa po dva boda, dok Poljska, Japan i Brazil nemaju nijedan.

Svjetsko prvenstvo, grupa A:
Poljska - Norveška 20:22 (10:12)

Poljska: Malcher, Morawski, Dacko 2, Lyzwa, Jachlewski, Krajewski 1, Niewrzawa, Walczak, Moryto, Daszek 7, Gebala M., Przybylski 2, Paczkowski, Gierak 2, Gebala T. 6, Chrapkowski.

Norveška: Christensen, Bergerud, Sagosen 3, Hykkerud, Myrhol 2, Tonnesen 2, Jondal 1, Bjornsen 5, Lindboe, Gullerud, Rod, O'Sullivan, Tangen 2, Johannessen 1, Hansen 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi