Omeyer izluđivao Špance, Francuska drugi finalista!

Slavili sa 26:22

Omeyer izluđivao Špance, Francuska drugi finalista!

Francuska je drugi finalista Svjetskog prvenstva u Kataru! Nevjerovatni Thierry Omeyer najzaslužniji je za veliku pobjedu Trikolora protiv Španije rezultatom 26:22.

Gol za gol igralo se sve do desete minute i tek tad je jedna reprezentacija uspjela otići na dva gola razlike. Golovima Karabatića i Narcissea, Francuska je došla do 8:6 a nakon toga se odlijepila i sa dva brza gola stigla do četiri gola razlike. Od tog momenta, francuska reprezentacija je do kraja poluvremena konstantno bila u prednosti od 3 ili 4 gola koju su znalački sačuvali do poluvremena na koje odlazi sa 18:14 u svoju korist.

Drugo poluvrijeme donosi mnogo čvršću utakmicu a bolje ga otvaraju Španci. Ugalde sa dva brza gola vraća Španiju na minus dva, a zatm u sedmoj minuti nastaka Crvena furija stiže na samo gol zaostatka. Francuska nakon toga ponovo ulazi u svoj ritam i ponovo odlazi na nešto veću prednost.

Španija je imala mnogo prilika napraviti preokret ali je na golu Francuske briljirao Thierry Omeyer koji je bio junak ove utakmice sa čak dvadeset odbrana. Osim njega, briljirao je i kompletna defanzivna linija Francuske koja nije omogućila Španiji da dođe do pobjede u ovom susretu.

Michael Gigou je sa pet golova bio najbolji strijelac Francuske u ovom susretu. Po jedan manje dodali su Narcisse, Porte i Sorhaindo. Sa druge strane, Ugalde i Canalles su se pet puta upisivali u strijelce.

Igrač utakmice bio je sjajni Thierry Omeyer koji je sakupio dvadeset odbrana uz nevjerovatni procenat uspješnosti od 48%. 

Francuska je na kraju slavila sa 26:22 i u finalu će se sastati sa senzacijom prvenstva Katarom a meč je na rasporedu u nedjelju.

SP u Kataru, polufinale:

Francuska - Španija 26:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.