U RK Vogošća nezadovoljni suđenjem u Banjoj Luci

Eliminisani iz Kupa BiH

U RK Vogošća nezadovoljni suđenjem u Banjoj Luci

Iz RK Vogošća Poljine Hills oglasili su se saopštenjem za javnost nakon sinoćnje utakmice Kupa BiH.

Rukometaši Vogošće su u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH u Banjoj Luci poraženi od Borca rezultatom 27:18, a iako su protivniku čestali na prolasku dalje, nakon utakmice nije nedostajalo primjerdbi na račun sudijskog para Dražen Begić - Andrija Knezović. 

Upravni odbor Vogošće se oglasio saopštenjem za javnost, koje u nastavku prenosimo u cjelosti: 

"Iako smo sinoć ispali iz Kupa BiH i dalje smo aktuelni osvajači, pa ne možemo da se otmemo dojmu da je možda ovaj meč u Banjoj Luci bio unaprijed isplaniran. Sportski je čestitati pobjedu protivniku i koristimo priliku da ekipi Borca čestitamo na prolasku u polufinale, no više nas zabrinjava odnos sudijskog para Dražen Begić - Andrija Knezović, posebno ovaj drugi pomenuti.

Ne bojimo se mi poraza, jer je to sport, ali se bojimo načina na koji smo poraženi. Ne osporavamo želju i igru protivnika, ali zabrinjava nas zašto dozvoljavamo da suđenje direktno utječe na meč. Nije ovo prvi put i nije se ovo desilo samo RK Vogošća Poljine Hills, ali za nas jasan signal da ćemo se boriti da se utakmica rješava između igrača na terenu, sportskim segmentom, a ne da to rade djelioci (ne)pravde.

U ovakvim situacijama, kada znate da da visok poraz nije zaslužen, zapitate se ima li smisla igrati rukomet BiH? I za koga se on igra? Ako se igra za sudije ili nečije lične interese, bilo bi dobor da dobijemo obavještenje o tome uoči sezone, pa bismo drugačije radili. I bez obzira koliko se pričalo da će smanjenje lige donijeti poboljšanje kvalitete, očito da kvalitet rukometa neće biti bolji dok ljudi u crnom odlučuju sve. Nismo htjeli tek tako preći preko onoga što su uradili gospoda Begić i Knezović, te smo podnijeli žalbu na suđenje. Ne znamo kakav će efekat imati, ali na ovome se ne može stati i ne može se tek tako preći, da djelioci (ne)pravde odrede sudbinu naše ekipe", stoji na kraju saopštenja." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi