Vogošća prokockala prednost, Pelister prošao dalje

Challenge kup

Vogošća prokockala prednost, Pelister prošao dalje

E. Škorić

Rukometaši Vogošće propustili su priliku da se plasiraju u četvrto kolo Challenge kupa.

Vogošća je u prvom susretu, kao gost, savladala sa 23:21 makedonsku ekipu Pelister iz Bitolja,  da bi u revanšu prokockala dobru zalihu. Gosti su slavili sa 28:25.

Od početka meča Vogošćani su diktirali tempo igre, održavali su vodstvo i konstatno su bili bliže prolazu, ali onda su Makedonci u zadnje tri minute napravili veliku seriju.

Pelister je uspio da dođe do plus dva na minutu prije kraja, a onda je domaćin promašio napad za prolaz, da bi u kontri Pelister došao do 28:25 što je konačan rezultat i dovoljan plasmana u četvrto kolo.

Inače, Pelister s klupe vodi bh. stručnjak Kasim Kamenica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi